+358 45 3588292
info@tunnetaitoja.fi
Y-tunnus: 3092649-6 | Pankkitili: FI34 4730 0010 5281 30

Lauluja luonnossa luonnolle

Lauluja luonnossa luonnolle

Kuva: Mia Johansson

Kuva: Mia Johansson

Teksti: Elossa Tuntevainen

Minulla on pitkään ollut unelma sydämen iloksi ja metsien vaalimiseksi, ja nytpä siitä kerron. Äänittää luonnonrauhassa lauluja luonnolle, kiitos metsälle -yhteiselle kodillemme. Kiitos kasvikunnalle, vedelle, lammille, joille, soille – ja kanssakulkijoille. Kiitoslaulu Elämälle kaikessa elinvoimaisuudessaan.

Haaveilen yhteisestä metsäretkestä ja hiljentymisen hetkestä luonnossa. Suloisessa mökissä teekupposten keittämisestä – ja antaisimme laulujen syntyä – luontomme soida sisällämme ja ympärillämme. Äänitettäisiin puron solinaa, lintujen ja puitten lauluja, sydäntemme säveliä – lämpöä ja läsnäoloa ja sydämissä sykkivää rakkautta. Paluu juurille, maansylissä oleillen. Antaen äänten tulla, äänittäen aitoutta. Julkaisten valmiit laulut Luonnonperintösäätiön ja Tunnetaitoja kaikille ry:n tueksi – jotta ikimetsien sylejä on tulevillakin sukupolvilla ja rohkaisemaan ihmisiä tunnetaitojen vahvistamiseen. Laulut olisivat siis vapaasti kuunneltavissa, mutta kuvaustekstissä rohkaisu tukea Luonnonperintösäätiötä ja linkki.
Antaisimme kaipuun, surun ja kaikkien tunteiden tuntua ja virrata. Muistaen, että olemme osa luontoa – sallia sopua ihmisen ja luonnon, metsän ja teknologian välille kun tässä kohtaa ei teknologiasta eroonkaan pääse (nytkin kutsun koolle teknologian avulla luontoon ja ehkä tavoitan juuri oikeat ihmiset). Voisiko nuo koskettavat yhdessä syntyvät laulut muistuttaa mikä aarre aarnimetsät – ja myös sopu ja myötätunto on?
 
Muistuttaa, ettei onni tule tyhjyyttä tavaroilla täyttämällä – vaan hiljentymällä ja rakkaus kokemalla ja näyttämällä.
Muistaen, ettemme ole yksin, vaan luonnon kanssa sylityksin, luonto sisällämme ja ympärillämme.
 
CALL TO ACTION:
-Lainaisitko mökkiä tai vinkkaisitko hyvästä äänityspaikasta pk-seudulla?
-Haluaisitko olla mukana äänityksissä, koetko sydämen kutsun? Joko luomassa äänimaisemia mm hyminää, huminaa, helppoja kaunissointisia tuulikelloja soittaen tai äänihoitoa vastaanottaen, turvaisaa tunnelmaa yhdessä luoden?
P. 045 3588292/Elossa
 
Tämä Kiitoslaulu vedelle lauluni syntyi aikanaan kun uin yksin lammessa -luonto luo luovuutta kun odotuksista luovun ja luotan. Tuli vain sanat ja sävel vedessä tanssiessa, ja samalla koin irtipäästöä vanhasta. Tuntui puhdistavalta ja terapeuttiselta. Käsittelin anteeksiantoa minua eniten satuttanutta ihmistä kohtaan – koin jopa kiitollisuuttakin katkeruuden ja kaunan sijaan kyynelten puhdistaessa ja veden helliessä ja kannatellessa. Aluksi olin tosi pettynyt kun studioäänitteessä kuului ohiajavien autojen ääniä, mutta sain editoimalla ne melko hyvin piiloon luonnonäänien sekaan kuin autot ajaisivat hyvin kaukana. Mökissä luonnonrauhassa olisi ihanin äänittää!
Aina kun jaan musiikkiani, nousee vähän vieläkin häpeää ja jännitystä. Haluan sen kuitenkin ylittää. Ala-asteella musiikinopettajani kiusasi ja nöyryytti minua, on jättänyt jälkensä. Haluan kuitenkin rohkaista siihen, että luovuus kuuluu kaikille ja saa olla myös keskeneräinen – silti kaunis ja arvokas. Myös luonnossa elpyminen ja tunnetaidot kuuluvat kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *