+358 45 3588292
info@tunnetaitoja.fi
Y-tunnus: 3092649-6 | Pankkitili: FI34 4730 0010 5281 30

Tapahtumakalenteri

Tervetuloa Tunnetaitoja kaikille ry:n tapahtumiin ja kursseille! Kursseillamme saa ilmaista tunteita turvallisesti ja kannustetaan kunnioittamaan rajoja. Meillä on monenlaisia tunnetaitoja vahvistavia kursseja luotettavilta ohjaajilta. Jos haluat järjestää tapahtuman yhteistyössä, ota yhteyttä info@tunnetaitoja.fi.
Tunnetaidot kuuluvat kaikille elämäntilanteesta riippumatta: tämän vuoksi järjestämme myös maksutonta toimintaa. Järjestämme kursseja sekä etänä, että kasvotusten. Kesällä tapahtumia on myös metsässä kotateltassa Liikkuva hyvinvointikeskus -innovaatiomme avulla.

YHTEISULKOILUJA voi järjestää kuka tahansa perehdytyksen käynyt eri paikkakunnilla, voit ilmoittautua koordinaattoriksi info@tunnetaitoja.fi

Yhteisulkoilun ohje (saa jakaa!)

Kysyttävää, kurssitoive tai yhteistyöidea?
Ota yhteyttä:
info@tunnetaitoja.fi
+358 45 358 8292

 

Tulevia tapahtumia 2022-2023:

2023 keskitymme tilauskursseihin ja koulutuksiin. Tilattavissa koulutuksia organisaatioille, ohjaajakoulutuksia, sekä yksilö- ja pienryhmävalmennuksia. Tilaukset: info@tunnetaitoja.fi tai nopeammin 045-3588292. Kerro toiveesi ajankohdasta, aiheesta ja osallistujamäärästä, niin teemme tarjouksen. Tässä kalenterissa on näkyvillä vain kaikille avoimet maksuttomat ja maksulliset tapahtumat.
MARRASKUU:
MAKSUTON 28.11. klo 12-13.30 Voimavaratuokio (online). Tervetuloa pysähtymään hetkeksi itsesi äärelle yhteiseen tuokioon tutkailemaan voimavaroja. Talvi etenee ja pimenee, pohditaan yhdessä, mistä saisimme lisää voimavaroja ja energiaa elämään! Ohjaaja: yhteisöpedagogiopiskelija Katya, joka on Tunnetaitoja kaikille ry:ssä työharjoittelussa. Tuokio pidetään maksuttoman, helppokäyttöisen google meetsin kautta, tarvitset vain toimivan nettiyhteyden. Ilmoittaudu: clarka01@humak.fi.

Menneitä tapahtumia:

KEKSELIÄS KESÄKUU

10.6 klo 14-19 Nytriitti! -retriitti. Opi sanomaan NYT RIITTI sille mitä et halua (enää) elämääsi. Vapautuu tilaa sanoa KYLLÄ KIITTI sille, mitä todella tahdot. Karkkilassa luonnonrauhassa, Tutakodan suojassa, autokyyti Karkkilan linja-autoasemalta. Osallistujat ovat olleet aiemmissa tapahtumissamme tai haastatellaan, näin varmistamme turvallisen ryhmän ja syvän kasvun. Omien rajojen vahvistamisen jälkeen kutsumme elämäämme keveyttä, naurua, rakkautta ja kaikkea hyvää. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: info@tunnetaitoja.fi tai 045 3588292.

TOIVEIKAS TOUKOKUU

8.5 klo 17-19 Yhteyttä & ystävyyttä -ilta, toivekerta.  Helsingissä, osoite Ruoholahdenranta 1 D. Tällä kerralla huomioidaan osallistujien toiveita, leppoisan lempeää läsnäoloa ja kohtaamista. Tutustumiskerta – uudet lämpimästi tervetulleita! Tutustumishinta on vain 5e/hlö tälle kerralle. Sisältyy ohjaus, tila ja kahvi/tee, nyyttäripöytään voi tuoda pientä purtavaa. Ilmoittaudu 045 3588292

11.5 tilauskoulutus organisaatiolle, ohjaajana Elossa Soljuvainen

13.5 klo 10-14 Tutakodan hyvinvointipaja, osoite Lummetie 5 Vantaa. MAKSUTON! Voit hengähtää hetken tai olla pidemmän aikaa. Vuoroin itsemyötätuntopaja, vuoroin Sydämen halauluja eli intuitiivisia lauluja joita voit ottaa sydämeesi tai laulella mukana. Ohjaajana Elossa Soljuvainen.

15.5 klo 17-19 Yhteyttä & ystävyyttä -ilta, toivekerta. Helsingissä, osoite Ruoholahdenranta 1 D. Tällä kerralla huomioidaan osallistujien toiveita, leppoisan lempeää läsnäoloa ja kohtaamista. Tutustumiskerta – uudet lämpimästi tervetulleita! Tutustumishinta on vain 5e/hlö tälle kerralle. Sisältyy ohjaus, tila ja kahvi/tee, nyyttäripöytään voi tuoda pientä purtavaa. Ilmoittaudu 045 3588292

25.5 klo 18 Tunnetaitoja kaikille ry:n vuosikokous videopuhelulla, kaikki jäsenet tervetulleita. Virallinen kokous, myönnetään vastuuvapaus nykyiselle hallitukselle, valitaan uusi hallitus ja käydään läpi toimintakertomus, toimintasuunnitelma sekä talousarvio. Ilmoittaudu info@tunnetaitoja.fi, 20.5 mennessä.

28.5 klo 16-20 Tunteiden äärellä -piiri Helsingissä. Tätä on toivottu paljon, aiemmat ovat olleet jopa käänteentekeviä monelle! Piiri sopii ihmisille, joilla on jo kokemusta tunnetyöskentelystä. Piirissä saa tulla kuulluksi ja nähdyksi vaikeidenkin tunteidensa kanssa, ryhmän myötätuntoisessa kannattelussa. Piirissä itketään yhdessä, puretaan tunteita kehollisesti ja luovin menetelmin, sekä ilta päättyy vapauttavaan nauruun joka yleensä tulee lopuksi spontaanisti kun elämäniloa vapautuu kipujen alta. Osallistujat haastatellaan lyhyesti. Max 8 ihmistä. Hinta 50e/hlö, 1:lle vähävaraiselle maksuton paikka. Mahdollisuus tilata myös tunnetuokioita kahden kesken työpajan jälkeen. Sopii ihmisille, joita kutsuu tunteiden tutkailu turvallisessa pienryhmässä. Lisätiedot 045 3588292, ohjaaja Elossa Soljuvainen

HUVINVOIVA HUHTIKUU

5.4-3.5 klo 17-19.30 Huvinvointia huhtikuussa. Kurssilla opit keinoja vahvistamaan huvinvointiasi – eli voimaan hyvin ja kuuntelemaan sitä, mikä sinua aidosti huvittaa, innostaa ja mitä tarvitset. Kurssilla teemme luovuus- ja improvisaatioharjoituksia sekä keskustelemme merkityksellisistä teemoista. Teemme retkiä kiinnostaviin lähiluonnon kohteisiin ja tutustumme toisiimme.

10.4 klo 17-19 Salli sanojen syntyä (kasvotusten). Pysähdymme pienryhmässä itsemme äärelle sanoittaen sitä, minkä kanssa tahdomme tulla nähdyksi ja kuulluksi – itse itsellemme tai toisille. Teemme inspiroivia, lempeitä ja koskettavia kirjoitusharjoituksia. Tarjolla kahvia, teetä ja pientä purtavaa. Kaikenikäiset tervetuloa!
Ohjaajana Elossa Tuntevainen, luovuus- ja tunnetaitovalmentaja ja Tunnetaitoja kaikille ry:n perustaja.
Osoite: Ruoholahdenranta 1 D 308A, 00180 Helsinki, Tiedon tuvalla
Ilmoittaudu: tuisku.tuntevainen@tunnetaitoja.fi tai 045-3588292 (tekstiviesti).
Hinta: 25€/hlö kertamaksu, Tunnetaitoja kaikille ry:n jäsenet 20€
1 paikka vähävaraiselle maksutta/kerta. Yli 60-vuotiaille aina maksuton!

11.4-9.5 17-19.30 Viisaampaa viestintää.Tahtoisitko sallia luovuutesi virrata villisti, sanojen soljua, ja silti oppia viestimään viisaasti? Tällä kurssilla ei viilata pilkkua, vaan opitaan kuuntelemaan itseämme ja toisiamme. Haluaisitko oppia poimimaan lahjaksi toisille arvokkaita aarteita elämän matkasi varrelta – ja mitkä niistä tahdot pitää vain itselläsi? Kurssilla vahvistetaan vuorovaikutustaitoja puhuen, kirjoittaen, sekä tutkien eleiden ja äänen vaikutusta. Annamme toisillemme rakentavaa palautetta ja kasvamme yhdessä.

13.4 klo 17-19 Salli sanojen syntyä (videopuhelu). Pysähdymme pienryhmässä itsemme äärelle sanoittaen sitä, minkä kanssa tahdomme tulla nähdyksi ja kuulluksi – itse itsellemme tai toisille. Teemme inspiroivia, lempeitä ja koskettavia kirjoitusharjoituksia. Voit olla videopuhelulla anonyymisti halutessasi. Aluksi olemme kuitenkin pienen hetken video päällä, harjoitukset tehdään video pois päältä.
Ohjaajana Elossa Tuntevainen, luovuus- ja tunnetaitovalmentaja ja Tunnetaitoja kaikille ry:n perustaja.
Ilmoittaudu: tuisku.tuntevainen@tunnetaitoja.fi tai 045-3588292 (tekstiviesti).
Hinta: 10€ Tunnetaitoja kaikille ry:n jäsenet 20€ muut
1 paikka vähävaraiselle maksutta!

17.4 klo 17-19 Tutustu laulunhoivaan -ilta! (toiveuusinta) Helsingissä.Tutustutaan yhteisäänten hoivaan ja tutkitaan, minkälainen ääni tuntuu rentouttavalta omassa kehossa. Voit osallistua harjoituksiin kuuntelemalla, hymisemällä, kuiskaamalla tai laulamalla – ei siis tarvitse olla aiempaa laulukokemusta! Miltä tuntuu kuunnella hyvää toivovia yhteiskuiskauksia, hymistä yhdessä muistellen ihanaa metsämaisemaa ja laulaa lempeitä helppoja lauluja yhdessä?
Tarjolla teetä ja kahvia sekä pientä purtavaa.
Ohjaajana Elossa Tuntevainen, luovuus- ja tunnetaitovalmentaja ja Tunnetaitoja kaikille ry:n perustaja.
Osoite: Ruoholahdenranta 1 D 308A, 00180 Helsinki, Tiedon tuvalla
Ilmoittaudu: tuisku.tuntevainen@tunnetaitoja.fi  045-3588292 (tekstiviesti). Mukaan mahtuu max 15 osallistujaa/krt.
Hinta: 25€/hlö kertamaksu, Tunnetaitoja kaikille ry:n jäsenet 20€
1 paikka vähävaraiselle maksutta/kerta. Yli 60-vuotiaille aina maksuton!

24.4 klo 17-19 Tutustu vapauttavaan improlauluun -ilta Helsingissä! On vapauttavaa, kun on turvaa heittäytyä leikkisyyteen lempeästi. Tähän työpajaan olet tervetullut, vaikka kokisit ettet osaa laulaa, tai vaikket olisi aikaisemmin kokeillut improa – uteliaisuus riittää. Teemme helppoja, hauskoja harjoituksia, jotka herättävät luovuuden ja leikkisyyden eloon – iästä riippumatta!
Ohjaajana Elossa Tuntevainen, luovuus- ja tunnetaitovalmentaja ja Tunnetaitoja kaikille ry:n perustaja.
Osoite: Ruoholahdenranta 1 D 308A, 00180 Helsinki, Tiedon tuvalla
Ilmoittaudu: tuisku.tuntevainen@tunnetaitoja.fi  045-3588292 (tekstiviesti). Mukaan mahtuu max 15 osallistujaa/krt.
Hinta: 25€/hlö kertamaksu, Tunnetaitoja kaikille ry:n jäsenet 20€
1 paikka vähävaraiselle maksutta/kerta. Yli 60-vuotiaille aina maksuton!

MAHDOLLISUUKSIEN MAALISKUU:

1.3 klo 18-19.30 MAKSUTON Mitä itsemyötätunto on, ja miten & miksi sitä kannattaa vahvistaa, verkkoluento.Tietoa ja käytännön harjoituksia sekä keskustelua itsemyötätunnosta.

2.3-30.3 klo 18-20.30 Sydämen halauluja -äänihoiva & voima -verkkokurssi. Kurssilla opit luomaan itsellesi turvaa, rauhaa ja levollisuutta laulujen ja syvään hengittämisen avulla. Kurssi sopii kaikille – voit osallistua omalla tavallasi. Jokainen osaa ja saa hoitaa itseään ja halutessaan myös muita äänellään.

3.3-31.3 17.30-19 Itsemyötätunto voimavaraksi arkeen -verkkokurssi. Opit kurssilla lempeyttä ja myötätuntoa itseäsi ja muita kohtaan. Saat monipuolisesti käytännön vinkkejä itsemyötätunnon vahvistamiseen arjessasi.Saat kurssiin sisältyen, opetuskertojen lisäksi videoharjoituksia sekä tunnetaito-oppaan harjoitukset hyödyksesi.

6.3 klo 17-19 Helsinki. Yhteyttä ja ystävyyttä – avoin kerho: Unelmat ja toiveet – toiveuusinta! Avoimeen kerhoon voit tulla niille kerroille, jotka sinua kiinnostavat. Pysähdytään unelmiemme äärelle.
Löydämmekö jotakin, mitä voisimme toteuttaakin jo lähiaikoina? Toisaalta unelmointi jo itsessään voi tuoda hyvää oloa – ihanien hetkien muistelu ja hyvän toivominen itselle ja toisille. Tarjolla teetä ja kahvia sekä pientä purtavaa. Kaikenikäiset tervetuloa! Ohjaajana Elossa Tuntevainen, tunnetaitovalmentaja, Tunnetaitoja kaikille ry:n perustaja.
Osoite: Ruoholahdenranta 1 D 308A, 00180 Helsinki, Tiedon tupa
Ilmoittaudu: 045-3588292 (tekstiviesti). Mukaan mahtuu max 15 osallistujaa/krt.
Hinta: 25€/hlö kertamaksu, Tunnetaitoja kaikille ry:n jäsenet 20€.
1 paikka vähävaraiselle maksutta. Yli 60-vuotiaille aina maksuton!

MAKSUTON 8.3 klo 13-15 Naistenpäivän hemmottelu. Naistenpäivänä hemmotellaan herkuin, sivellään sanoin ja voimaannutaan värssyin. Tapahtumassa esiintyy runo- ja lauluryhmä Ruiskukat. Piipahda tai viivähdä pidempään. Osoite: Ruoholahdenranta 1 D 308 Helsingissä. Yhteistyössä Vanhusten turva säätiö, Myrskyryhmä ja Tunnetaitoja kaikille ry. Ilmoittaudu: paivi.kiuru@vanhustenturva.fi tai tekstiviestillä 050-3110460

13.3 klo 17-19 Luovuutta lapsille – aikaa aikuisille. Yhteyttä ja ystävyyttä -kerhon teemakera, johon voi tulla lapsen kanssa! Lapset saavat ohjatun piirustus- ja satulaulutuokion, tutustumme myös uuden Lasten tunnetaitopakan hauskoihin harjoituksiin. Aikuiset saavat sillä aikaa tutustua toisiinsa ja hengähtää hetkeksi. Tarjolla teetä ja kahvia, pientä purtavaa sekä piirustusvälineet. Omat piirustukset saa mukaansa, sekä saa valita mieluisan eläinpostikortin. Tervetuloa yhdelle tai useammalle kerralle.
Osoite: Tiedon tupa, Ruoholahdenranta 1 D 308 A, 00180 Helsinki
Ilmoittaudu: 045-3588292 (tekstiviesti). Mukaan mahtuu max 15 osallistujaa/krt. Hinta: 25€/hlö kertamaksu, Tunnetaitoja kaikille ry:n jäsenet 20€. 1 paikka vähävaraiselle maksutta. Yli 60-vuotiaille aina maksuton!

15.3 klo 17-19 Luovaa läsnäoloa: Salli sanojen syntyä. HYBRIDI (voit osallistua livenä tai etänä, anonyymistikin). Luovan läsnäolon keskiviikkokerhoon voit tulla niille kerroille, mitkä sinua kiinnostavat. Salli sanojen syntyä -kerralla pysähdymme itsemme äärelle sanoittaen sitä, minkä kanssa tahdomme tulla nähdyksi ja kuulluksi – itse itsellemme tai toisille. Teemme inspiroivia, lempeitä ja koskettavia kirjoitusharjoituksia. Tarjolla kahvia, teetä ja pientä purtavaa. Kaikenikäiset tervetuloa!
Ohjaajana Elossa Tuntevainen, luovuus- ja tunnetaitovalmentaja ja Tunnetaitoja kaikille ry:n perustaja.
Osoite: Ruoholahdenranta 1 D 308A, 00180 Helsinki, Tiedon tuvalla
Ilmoittaudu: tuisku.tuntevainen@tunnetaitoja.fi (videopuhelu) tai 045-3588292 (jos osallistut livenä, tekstiviesti). Mukaan mahtuu max 15 osallistujaa/krt.
Hinta: 25€/hlö kertamaksu, Tunnetaitoja kaikille ry:n jäsenet 20€
1 paikka vähävaraiselle maksutta/kerta. Yli 60-vuotiaille aina maksuton!

UUTTA! 26.3 klo 16-18 (+ lisäaikaa 20 asti) Kohti sydämenkumppanuutta (deitti-ilta etänä aikuisille). Vahvistetaan ihmissuhteiden löytämisessä ja syventämisessä tarvittavia taitoja: sydämen viisauden kuuntelua, omien tarpeiden, rajojen, tunteiden ja toiveiden ilmaisua rakentavasti. Voit tulla nähdyksi ja kuulluksi sen verran kuin haluat (tarvittaessa anonyymistikin). Saat eväitä ja inspiraatiota jatkoonkin sillä saat harjoituksia sähköpostitse! Hinta: 2 paikkaa vähävaraisille maksutta. Tunnetaitoja kaikille ry:n jäsenille 20e/hlö. Early bird yhteishinta 40€ tutun kanssa, jos ilmoittaudutte 5.3 mennessä. Normaalihinta 45e/hlö. Seuranhakuilmoituksen jakaminen vain sähköpostitse osallistujille 5€.
ILMOITTAUDU: tuisku.tuntevainen@tunnetaitoja.fi, lisätiedot tarvittaessa 045 3588292. Vastaa ilmoittautuessasi näihin kysymyksiin (luottamuksellisesti, vain minä luen, auttavat suunnittelussa):
1. Mikä on motiivisi osallistua ja mitä toivot illalta? 2. Sitoudutko kunnioittamaan muiden ilmaisemia rajoja? 3. Minkä ikäinen olet ja minkälaista suhdetta toivot (lyhyesti)?

27.3 klo 17-19 Vapaan liikkeen & yhteisnaurun voimaa (etä & live)!
Herätellään elämäniloa ja lempeää naurua itsessämme ja toisissamme, annetaan tilaa vapaalle liikkeelle ja eläväisyydelle. Saat osallistua harjoituksiin juuri sen verran kuin sinusta hyvältä tuntuu – vaikka hykerrellä ensin vähän sivummaltakin. NAURUTAKUU: jos pysyt täysin pokkana eikä naurata yhtikäs yhtään, saat yllätyspalkinnon! Jos naurattaa aivan liikaa, hillitään ja hengitellään välillä. Tarjolla teetä ja kahvia sekä pientä purtavaa. Kaikenikäiset tervetuloa!
Ohjaajana Elossa Tuntevainen, luovuus- ja tunnetaitovalmentaja ja Tunnetaitoja kaikille ry:n perustaja.
Osoite: Ruoholahdenranta 1 D 308A, 00180 Helsinki, Tiedon tuvalla
Ilmoittaudu: tuisku.tuntevainen@tunnetaitoja.fi (videopuhelu) tai 045-3588292 (jos osallistut livenä, tekstiviesti). Mukaan mahtuu max 15 osallistujaa/krt.
Hinta: 25€/hlö kertamaksu, Tunnetaitoja kaikille ry:n jäsenet 20€
1 paikka vähävaraiselle maksutta/kerta. Yli 60-vuotiaille aina maksuton!

29.3. klo 17-19  Lepoa, lempeyttä ja leikkisyyttä. AIKUISILLE. Luovaa läsnäoloa -avoimeen kerhoon voit tulla niille kerroille, jotka sinua kiinnostavat. Vahvistetaan rentoutumistaitoja, myötätuntoa, luovaa leikkisyyttä sekä tutustutaan äänihoivaan (voit vain kuunnella halutessasi). Tarjolla teetä ja kahvia sekä pientä purtavaa. Kaikenikäiset tervetuloa! Ohjaajana Elossa Tuntevainen, Sydämen halauluja -intuitiivinen lauluntekijä, luovuusvalmentaja ja Tunnetaitoja kaikille ry:n perustaja.
Saat myös maksutta myötätunto- ja luovuusharjoituksia omaksesi!
Osoite: Ruoholahdenranta 1 D 308A, 00180 Helsinki, Tiedon tupa
Ilmoittaudu: 045-3588292 (tekstiviesti). Mukaan mahtuu max 15 osallistujaa/krt.
Hinta: 1 paikka vähävaraiselle maksutta. Yli 60-vuotiaille aina maksuton!
25€/hlö kertamaksu, Tunnetaitoja kaikille ry:n jäsenet 20€.

HEHKUVA HELMIKUU:

11.2 klo 16-19 Helsinki. Elossa Cafe Elossa! Helsingissä Malminkartanon aseman vieressä. VAPAA PÄÄSY. Elossan Sydämen halauluja eli intuitiivisia lauluja, lopuksi Open Mic. Mahdollisuus kokeilla ”avaruussoitinta” ja muita helppoja kauniita soittimia! Jos haluat varata paikkasi Open miciin, ilmoittaudu txt 045-3588292.

14.2 klo 13-19 Helsinki (voit saapua milloin haluat) Lempeää yhteyttä ystävänpäivänä. Klo 13-15 ystävänpäiväkahvit, klo 15 alkaen kohtaamista ja tulevien tapahtumien ideointia. Elossa Tuntevainen laulaa ystävyyslauluja. Osoite: Ruoholahdenranta 1 D 308A Helsinki, Tiedon tuvalla. VAPAA PÄÄSY. Ilmoita mihin aikaan saavut: 045-3588292.

22.2 klo 17-19 Helsinki. Luovaa läsnäoloa: Croquis-piirroksia ja askartelua. Luovan läsnäolon keskiviikkokerhoon voit tulla niille kerroille, mitkä sinua kiinnostavat. Askartelemme postikortteja ja kokeilemme croquis-piirtämistä eli hauskojen pikapiirrosten tekemistä. Tarjolla on teetä, kahvia ja pikkupurtavaa. Kaikenikäiset tervetuloa! Ohjaajana Elossa Tuntevainen, luovuus- ja tunnetaitovalmentaja ja Tunnetaitoja kaikille ry:n perustaja. Osoite: Ruoholahdenranta 1 D 308A, 00180 Helsinki, Tiedon tuvalla
Ilmoittaudu:
045-3588292 (tekstiviesti).
Hinta: 25€/hlö kertamaksu, Tunnetaitoja kaikille ry:n jäsenet 20€. Sarjalippu 10 kertaa on 150€. 1 paikka vähävaraiselle maksutta. Yli 60-vuotiaille aina maksuton!

TAIDOKAS TAMMIKUU:

10.1 klo 18.30-20 Toivoa ja hoivaa – laulupiiri Era novassa.Luodaan itsellemme ja toisillemme rauhaa, lempeyttä, toivoa ja yhteyttä uudelle vuodelle 2023. Olet tervetullut, vaikket olisi aiemmin ollut laulupiirissä – laulut on helppo oppia ja saat vain kuunnellakin. Osallistujat saavat myös Itsemyötätunto voimavaraksi -kurssin videoharjoitukset 30kpl sekä taidepostikortteja lahjaksi. Hinta: 25€/hlö (Tunnetaitoja kaikille ry:n jäsenille ja vähävaraisille edullisempi hinta 15€). Ilmoittaudu 6.1.2023 mennessä: info@tunnetaitoja.fi tai tekstiviestitse: 045-3588292.

11.1 klo 14 Sydämen halauluja Syystien palvelukeskuksessa. Lempeitä toivoa tuovia lauluja osallistavasti. Maksuton tapahtuma, osallistujien tarvitsee olla joko helsinkiläisiä tai työttömiä (palvelukeskusasiointikortin saa maksutta infosta).

12.1.-2.2 klo 18–19 Hyvinvointia omasta äänestä -kurssi. Rohkeutta ja keinoja käyttää omaa ääntäsi hyvinvointiisi ja tunnetaitoihisi. Helppoja, monipuolisia harjoitteita. Ei tarvita laulutaitoa. Ohjaaja Satu Haapala. Raisio-opisto, Hinta 20€. Satu on käynyt Tuisku Tuntevaisen Äänen hoivaa ja voimaa -ohjaajakoulutuksen.

15.1. klo 14–18 Hyvinvointia omasta äänestä -intensiivikurssi, sis. henkilökohtaisen valmennuspuhelun 30 vrk kuluessa kurssista. Keinoja käyttää omaa ääntäsi hyvinvointiisi ja tunnetaitoihisi. Lemun kotiseutukeskus Mäntylä. Ilmoittautumiset ja lisätiedot: satu@resonoivaaani.com. Hinta 84€. Satu on käynyt Tuisku Tuntevaisen Äänen hoivaa ja voimaa -ohjaajakoulutuksen.

19.1-12.2 HaasteryhmäRyhmässä valitaan itselle haaste tai haasteita, joiden etenemistä seurataan yhdessä. Ryhmässä tehdään aiheeseen liittyviä tehtäviä, tutustutaan, tsempataan toisiamme ja työskennellään pareittain haasteiden kanssa. Tapaamisia on viisi: 19.1, 22.1 ja 29.1 klo 18-20, 05.02 klo 19-21 ja 12.02 klo 18-20. Ilmottaudu: jyri_salminen@hotmail.com. MAKSUTON.

20.1 klo 18-19.30 MAKSUTON Mitä itsemyötätunto on, ja miten & miksi sitä kannattaa vahvistaa, verkkoluento. Tietoa ja käytännön harjoituksia sekä keskustelua itsemyötätunnosta.

22.1 Sydämen halauluja -toivoa tuovien lohdullisten laulujen albumiäänitys Helsingissä Herttoniemessä. Mukaan mahtuu muutama sydämellinen ihminen äänimaisemia luomaan (hyminää, helppoja heleitä soittimia, yhteislaulu). Ennakkotaitoja ei vaadita, opastetaan. Ilmoittautumiset: 045 3588292. MAKSUTON.

27.1 klo 18-19.30 MAKSUTON Sydämen halauluja -äänihoiva & voima, verkkoluento. Osallistujille lauletaan myötätuntoisia, toivoa tuovia hetkessä syntyviä improvisaatiolauluja heidän toiveidensa perusteella. Luento sisältää myös helppoja, osallistavia harjoituksia. Ennakko-osaamista ei tarvita, tule mukaan omana itsenäsi, avoimin mielin ja sellaisena kuin olet.

JO JOUTUI JOULUKUU 2022:

2.12 klo 13-15.30 Sydämen halauluja ja itsemyötätuntoa Hyvinvointitapahtumassa. MAKSUTON. Helsingissä. Lauluesitykseen vapaa pääsy, itsemyötätuntotyöpajaan etukäteisilmoittautuminen. Postikortti maksutta muistoksi!

13.12 noin klo 16 Sydämen halauluja -esitys Valojuhlassa. Elossa Tuntevainen esiintyy järjestöjen tapahtumassa.

14.12 klo 15-18 ja 18-20 Sydämen halauluja äänihoitoja pienryhmässä. Voit osallistua toiseen tai molempiin. Ei vaadi aiempaa kokemusta, opastetaan. Vapaaehtoinen maksu. Lisätiedot ja ilmoittautuminen 045 3588292

16.12 klo 17-20 Tunnetaitoja kaikille ry:n pikkujoulut Helsingissä. Ohjelmassa mm. Tunnetaitoja kaikille -pakan pelaamista, tutustumista ja yhteislaulua (saa myös vain kuunnella). Postikortteja maksutta muistoksi! Mukaan mahtuu max. 10 osallistujaa, ilmoittautuminen tekstiviestitse 045-3588292. Osallistumismaksu 5-15€ (jää tueksi yhdistykselle, jos tulosi peruuntuu). Maksu: Tunnetaitoja kaikille ry, FI3447300010528130, viitenumero 20022.

19.12 klo 14-17 ja 17-20 MAKSUTON. Sydämen halauluja äänihoitoja pienryhmässä, Tikkurila. Voit osallistua toiseen tai molempiin tuokioihin. Ei vaadi aiempaa kokemusta, opastetaan. Vapaaehtoinen maksu. Lisätiedot ja ilmoittautuminen 045 3588292

23.12 klo 14 Sydämen halauluja -hyväntekeväisyyskeikka Vailla vakinaista asuntoa ry:lle.

31.12-1.1.2023 klo 16-16 (P)aineettomampi paukuton Uusi vuosi – Elämän juhla! Valoisan aikaan Elossa Tuntevaisen Sydämen halauluja -intuitiivisten laulujen esitys Helsingin keskustassa, maksuton. Voit ilmoittautua etukäteen tekstiviestillä 045 3588292. Myös maksuton virtuaalinen olohuone, linkki fb-tapahtumassa

MAHDOLLISUUKSIENKUU:

TILAA VIELÄ, KURSSI 3.11-1.12 klo 18-20.30 Sydämen halauluja -äänihoiva & voima verkko-opetus.
Ohjaajana Sydämen halaulujen kehittäjä Tuisku Tuntevainen. Laulaminen on tutkitusti terveellistä kehon ja mielen terveydelle, luo yhteisöllisyyttä ja on ihanaa ja rentouttavaa. Kurssi sopii kaikille – voit osallistua omalla tavallasi. Jokainen osaa/saa hoitaa itseään ja halutessaan myös muita äänellään.Opit luomaan itsellesi turvaa äänesi ja hengityksen avulla, hengitys vaikuttaa vagus-hermoon rauhoittavasti. Hinta 36€, työttömyysalennus -50%. Jos ehtii täyttyä, voit ilmoittautua jonoon (jonossa olevista muodostetaan uusi ryhmä)

LOHDUNKUU:

TILAA VIELÄ, MAKSUTON 27.10 klo 18-19.30 Sydämen halauluja -äänihoiva & voima verkkoluento. Laulaminen & rauhassa hengittely on tutkitusti terveellistä kehon ja mielen terveydelle, luo yhteisöllisyyttä ja on ihanaa ja rentouttavaa. Rentoutuminen ja itsensä rauhoittaminen on tärkeää etenkin nykyään, kun ärsykkeitä on paljon. Luentokurssilla kerrotaan, miten ääntä ja intuitiivista laulua voi käyttää tunteiden ilmaisuun sekä rauhoittamaan hermostoa, purkamaan stressiä ja luomaan yhteyttä. Osallistujille lauletaan myötätuntoisia, toivoa tuovia hetkessä syntyviä improvisaatiolauluja heidän toiveidensa perusteella. Luento sisältää myös helppoja, osallistavia harjoituksia. Ennakko-osaamista ei tarvita, tule mukaan omana itsenäsi, avoimin mielin ja sellaisena kuin olet.

SYDÄMELLINEN SYVYYSKUU:

TÄYNNÄ 2.9. Mitä itsemyötätunto on, ja miten ja miksi sitä kannattaa vahvistaa? -osallistava verkkoluento. MAKSUTON! Luennoi Tuisku Tuntevainen. Luennolla kerrotaan ja keskustellaan lempeästä ja myötätuntoisesta suhtautumisesta itseemme ja minkälaisia vaikutuksia sillä on hyvinvointiimme. Luento toimii johdantona aihetta käsitteleville kursseille, mutta myös omana erillisenä luentokurssina. HUOM! Toinen luento järjestetään jonossa olijoille 7.9.

TILAA VIELÄ 3.9. MAKSUTON Sydämellinen JÄSENILTA, live 14-16, etä 17-19. Tervetuloa kertomaan ohjelmatoiveesi fb-tapahtumaan! Liveosuus Helsingissä, minkä jälkeen etäosuus videopuhelulla – voit osallistua molempiin tai toiseen. Tervetuloa mistä päin Suomea tahansa!

TILAA VIELÄ 7.9 klo 18-19.30 Mitä itsemyötätunto on, ja miten ja miksi sitä kannattaa vahvistaa? -osallistava verkkoluento. MAKSUTON! Luennoi Tuisku Tuntevainen. Luennolla kerrotaan ja keskustellaan lempeästä ja myötätuntoisesta suhtautumisesta itseemme ja minkälaisia vaikutuksia sillä on hyvinvointiimme. Luento toimii johdantona aihetta käsitteleville kursseille, mutta myös omana erillisenä luentokurssina.

TÄYNNÄ 8.9 Tunnetaidot voimavaraksi -työpaja Espoon järjestöjen päivässä, kouluttajana Elossa Tuntevainen. Tapahtumaan on vapaa pääsy, katso muu ohjelma täältä.

TÄYNNÄ 9.9-30.9. Itsemyötätunto voimavaraksi arkeen -verkkokurssi. Opit tukemaan itseäsi myötätuntoisesti kuin hyvää ystävää erilaisissa tilanteissa – tämä on elämänmittainen mielenkiintoinen oppimismatka! Saat kurssiin sisältyen, opetuskertojen lisäksi videoharjoituksia sekä tunnetaito-oppaan harjoitukset hyödyksesi, joita voit tehdä omalla tavallasi ja omaan tahtiisi – lempeästi voimavarojasi kuulostellen. Saat tulla kuulluksi ja nähdyksi kurssilla vertaistuellisessa ryhmässä.
Hinta 32€, työttömyysalennus -50%. Ohjaajana Tuisku Tuntevainen.

VAPAA PÄÄSY 13.9 klo 18-20 Sydämen halauluja -keikka ja Open mic. Helsingissä Kanneltalon kahviossa. Elossa Tuisku Tuntevaisen Sydämen halaulut ovat myötätuntoisia, toivoa tuovia improlauluja yleisön toivomista teemoista – laulu voi olla kuin lämmin halaus. Illan lopuksi on vapaaehtoinen laulupiiri ja Open mic, saat kuunnella/osallistua juuri sen verran kuin haluat. Kauniita postikortteja saa ottaa muistoksi maksutta. Ilmoittaudu Open Stageen esiintyjäksi (1-10min/hlö), 045-3588292 (txt). Kerro esityksesi kesto, artistinimi ja hieman mitä esitys sisältää. Kaikki taiteenmuodot sallittu, tervetuloa esiintymään vaikka ensimmäistä kertaa eläissäsi!

VAPAA PÄÄSY 14.9 klo 13-14.30 Toivonlauluja Che buonossa. Sydämen halauluja -lauluntekijä Elossa Tuntevainen esittää toiveikkaita, improvisoituja lauluja osallistujien toivomista teemoista. Paikka: ravintola Che buono Kuninkaantammessa, osoite Maisemamaalauksenkatu 1 Helsinki. Laulutuokion jälkeen voi jäädä lounaalle ja juttelemaan sekä  Tunnetaitoja kaikille ry:hyn.

VAPAA PÄÄSY 17.9 klo 15 -> Sydämen halauluja Sörkan ruusussa ja Open micElossa Tuisku Tuntevaisen Sydämen halaulut ovat myötätuntoisia, toivoa tuovia improlauluja yleisön toivomista teemoista – laulu voi olla kuin lämmin halaus. Illan lopuksi on vapaaehtoinen laulupiiri ja Open mic, saat kuunnella/osallistua juuri sen verran kuin haluat. Kauniita postikortteja saa ottaa muistoksi maksutta. Ilmoittaudu Open Stageen esiintyjäksi (1-10min/hlö), 045-3588292 (txt). Kerro esityksesi kesto, artistinimi ja hieman mitä esitys sisältää. Kaikki taiteenmuodot sallittu, tervetuloa esiintymään vaikka ensimmäistä kertaa eläissäsi!

TILAA VIELÄ 25.9 klo 14-18 Hyvinvointia omasta äänestä -pilottikurssi, TURUN SEUTU. Saat rohkeutta käyttää omaa ääntäsi oman hyvinvointisi edistämiseksi. Samalla opit omien tarpeitten ja tunteiden tunnistamista sekä itsemyötätuntoa oman äänen kanssa tehtävien harjoitusten kautta. Ohjaajana Satu Haapala, joka on käynyt Tunnetaitoja kaikille ry:n Tuisku Tuntevaisen kehittämän Äänen hoivaa ja voimaa -koulutuksen. Hinta: 10€.

ELOISA ELOKUU:

TÄYNNÄ 18.8-15.9 Sydämen halauluja -äänihoiva ja voima verkkokurssi, ohjaajana Sydämen halaulujen kehittäjä Tuisku Tuntevainen. Laulaminen on tutkitusti terveellistä kehon ja mielen terveydelle, luo yhteisöllisyyttä ja on ihanaa ja rentouttavaa. Kurssi sopii kaikille – voit osallistua omalla tavallasi. Jokainen osaa/saa hoitaa itseään ja halutessaan myös muita äänellään.Opit luomaan itsellesi turvaa äänesi ja hengityksen avulla, hengitys vaikuttaa vagus-hermoon rauhoittavasti. Hinta 36€, työttömyysalennus -50%. Jos ehtii täyttyä, voit ilmoittautua jonoon (jonossa olevista muodostetaan uusi ryhmä).

SIIRTYY 8.8 klo 13-16 Elossa! Elonjuhlat & Sydämen halauluja. Helsingissä. Siirretään myöhemmäksi sairastumisen takia. Kohtaamisia, Sydämen halauluja eli Tuisku Tuntevaisen intuitiivisia improvisoituja lauluja yleisön toiveista. ’Laulu voi olla kuin lämmin halaus – siitä sana halaulu’. Esityksen jälkeen kaikille avoin Open mic, kaikki taiteen muodot sallittuja. Ostettavissa ihania herkkuja. Kaikenikäiset tervetuloa! Vapaaehtoisen jäsenmaksun saa laittaa kiitoksena Tunnetaitoja kaikille ry:lle.

14.8 klo 14-20 Sydän soi & Sydämen halauluja -äänen ja luonnon hoivaa. Sydämellisesti tervetuloa rentoutumaan lammen rannalle elävän musiikin ja äänihoitojen äärelle. Sydän soi – Maria Kämppi on pianonsoitonopettaja ja soittaa kauniita melodioita. Sydämen halauluja – Tuisku Tuntevaisen intuitiivisia lauluja, ”äänihalauksia” lammen rannalla rentoutuen! Saat myös availla omaa ääntäsi sen verran kuin haluat ja laulupiiriosiossa hyräillä/laulaa mukana. Sydänpiirissä jokainen saa tulla kuulluksi luottamuksellisesti.
HINTA: 35€/ Early bird 31.7 asti, 45€ 1-10.8.

HELEÄ HEINÄKUU:

VAPAA PÄÄSY 15.7 klo 18-20 Maunulava, Sydämen halauluja (noin 15min esitys),Tuisku Tuntevainen laulaa improvisoituja lauluja sydämestään, sekä yleisön toivomista teemoista. Seuraa Sydämen halauluja myös Facebookissa ja Youtubessa. Sydämellisesti tervetuloa pysähtymään tunteiden ja luovuuden äärelle! Sydämen halauluja -albumi on myös tulossa, studioäänitykset aloitettu!

17.7 klo 13-20 Äänen hoivaa ja voimaa -luontoretriitti. Lammen rannalla 30min Helsingistä ikimuistoinen äänihoitoretriitti! Voit tulla rentoutumaan ja ottamaan vastaan rumpu- ja lauluhoitoja, hyräillä/laulaa laulupiirissä ja pysähtyä turvassa tunteidesi äärelle. Hintaan sisältyy kahden ohjaajan ikimuistoiset workshopit lammen rannalla Tutakodassa, herkullisen ravitseva kasvislounas, itsemyötätuntokurssin videot ja unitaitovideo.
Tunnetaitoja kaikille -pakan saat halutessasi tarjoushinnalla 20€/kpl (norm 27€) paikan päältä.
Hinta: early bird 6.7 asti 35€/hlö, sen jälkeen 55€/henkilö, 1 paikka varattu vähävaraiselle maksutta helppoa noin 1h vapaaehtoistyötä vastaan. Tunnetaitoja kaikille ry:n jäsenille -5€ alennus! ILMOITTAUDU: info@tunnetaitoja.fi, otsikolla 17.7 Äänen hoivaa ja voimaa -luontoretriitti

KEPEÄ KESÄKUU:

Tunnetaitofestari luodaan uudelleen – touko-kesäkuussa paljon tapahtumia Helsingissä sekä Kukoistamossa Mäntsälässä! Seuraile Tunnetaitofestivaali – Emotional skills festival -sivuamme!

SIIRTYY MYÖHEMMÄKSI 4.6 klo 14-19 Myötätunnon voima -retriitti. Opit vahvistamaan itsemyötätuntoa sekä myötätuntoasi toisia ja luontoa kohtaan, sekä saat tulla kuulluksi ja nähdyksi tunteinesi pienryhmässä. Mahdollisuus saunoa retriitin päätteeksi. Retriittiin sisältyy kattavat materiaalit omatoimiharjoitteluun sekä Tunnetaitoja kaikille -menetelmäpakka. Yöpymismahdollisuus 20€ lisämaksusta. HINTA: Norm. 150€/hlö, sisältäen saunomisen. Vähävaraisille 50-100€/hlö. 1 paikka varattu maksutta ihmiselle, joka ei muutoin voisi osallistua. ILMOITTAUDU:
info@tunnetaitoja.fi, otsikolla Myötätunnon voima

TILAA VIELÄ 11.6  klo 14-19 Luovaa läsnäoloa -retriitti. Saat leikkiä, levätä, luoda ja ilmaista tunteitasi turvassa pienryhmässä. Ohjelmassa luovaa kirjoittamista, piirtämistä/maalaamista, tanssia ja yhteisääntelyä/laulua – voit osallistua kaikkiin ohjeistuksen jälkeen, tai valita mitkä sinua kutsuvat ja keskittyä niihin. Mahdollisuus saunoa retriitin päätteeksi. Ota mukaan omat eväät. Retriittiin sisältyy kattavat materiaalit omatoimiharjoitteluun sekä Tunnetaitoja kaikille -menetelmäpakka. Yöpymismahdollisuus 20€ lisämaksusta. HINTA: Norm. 150€/hlö, sisältäen saunomisen. Vähävaraisille 50-100€/hlö. 1 paikka varattu maksutta ihmiselle, joka ei muutoin voisi osallistua. ILMOITTAUDU: info@tunnetaitoja.fi, otsikolla Luovaa läsnäoloa 11.6

SIIRTYY MYÖHEMMÄKSI 18-20.6 Elämän juhla -festari Kukoistamolla!

TOIVONTÄYTEINEN TOUKOKUU:

Tunnetaitofestari luodaan uudelleen – touko-kesäkuussa paljon tapahtumia Helsingissä sekä Kukoistamossa Mäntsälässä! Seuraile Tunnetaitofestivaali – Emotional skills festival -sivuamme!

Kaikki toukokuussa tilatut toivekurssit ja Tunnetuokiot -20€ alennuksella!
TILAA ON 14.5 klo 10-14 MAKSUTON Kukoista ja kasvata – Tutakodan hyvinvointipaja. Itsemyötätuntotuokioita ja Sydämen halauluja -äänihoitoja & yhteislauluja pitkin päivää. Harjoitat lempeyttä ja myötätuntoa itseäsi ja muita kohtaan. Opettelet tukemaan itseäsi myötätuntoisesti, kuin hyvää ystävää erilaisissa tilanteissa. Sydämen halaulut -työpajassa kuuntelet tai laulat mukana opettajan kanssa lempeää laulua. Laulaminen on tutkitusti terveellistä kehon ja mielen terveydelle, luo yhteisöllisyyttä, turvaa ja on hermostoa rauhoittavaa ja rentouttavaa. Järjestäjät: Vantaan aikuisopisto (koko tapahtuma) ja Tunnetaitoja kaikille ry (Tutakota-tuokiot). Kukoista ja kasvata -tapahtuman koko ohjelma täällä. Tutakodan hyvinvointipajan aikataulut ja ilmoittautuminen täällä.

TILAA VIELÄ 28.5 klo 14-19 Äänen hoiva ja voima -äänihoitajakurssi. Nyt on mahdollisuus oppia tekemään sydämellisiä äänihoitoja siten, että saat tehdä niitä Tunnetaitoja kaikille ry:n nimissä! Kurssilla opit Sydämen halauluja -äänihoivan menetelmän, sekä käydään läpi Tunnetaitoja kaikille ry:n etiikkaa ja arvoja. Retriittiin kuuluu sauna, saat myös Tunnetaitoja kaikille -menetelmäpakan sekä kattavasti harjoituksia. Majoitus mahdollinen 20€ lisämaksusta. Hinta: Norm. 150€/hlö, sisältäen saunomisen. Vähävaraisille 50-100€/hlö.1 paikka varattu maksutta ihmiselle, joka ei muutoin voisi osallistua. ILMOITTAUDU: Ota yhteyttä 045-3588292 ja kirjoita lyhyt esittäytyminen.

 

PERUTTU LAKON TAKIA 5.5 klo 15. Harmillisesti saimme tiedon, että lähes koko tapahtuma eli myös tunnetyöpaja on peruttu laajan lakon takia. Siirtyy syksyyn.
Tunnetaidot voimavaraksi Espoon järjestöjen päivässä. MAKSUTON
työpaja (max 15 hlöä). Aitoja kohtaamisia, ja opit Tunnetaitoja kaikille -menetelmäpakan käytön omaksi iloksesi tai työsi tueksi. Päivän ohjelman löydät tästä, paljon myös muuta kiinnostavaa. Ilmoittaudu tästä. Ohjaajana Tuisku Tuntevainen.
TILAA VIELÄ 7.5 14-19 Saa tuntea turvassa -retriitti. Saa tuntea turvassa -päiväretriitillä saat tulla kuulluksi ja nähdyksi tunteinesi pienryhmässä. Käsittelemme tunteita mm. kehollisilla ja luovilla menetelmillä.
Mahdollisuus saunoa retriitin päätteeksi. Ota mukaan omat eväät. Retriittiin sisältyy kattavat materiaalit omatoimiharjoitteluun sekä Tunnetaitoja kaikille -menetelmäpakka. Yöpymismahdollisuus 20€ lisämaksusta. Hinta: 130€/päivä (vähävaraiselle sovittavissa alennus/vapaapaikka). Ilmoittautuminen:
info@tunnetaitoja.fi, otsikolla Saa tuntea turvassa 7.5

 

HUOJENTAVA HUHTIKUU:
9.4 klo 14-19 Sydämen halauluja – äänen hoivaa ja voimaa -päiväretriitti. Pienryhmässä jokaisella on tilaa tulla nähdyksi ja kuulluksi turvassa tunteineen. Kohtaamme toisemme myötätunnolla ja ilmaisemme tunteitamme intuitiivisten laulujen avulla. Opit ottamaan vastaan ja tekemään äänihoitoja sisäiselle lapsellesi ja toisille. Ennakkotaitoja ei tarvitse olla, vaan opit menetelmän lempeässä ohjauksessa. Ohjaajana Tuisku Tuntevainen, Sydämen halaulujen kehittäjä. Hinta 150€/hlö, sisältäen opetuksen, saunan, keittolounaan sekä kattavan paketin videoharjoituksia itsemyötätunnosta. Majoitus mahdollinen 20€ lisämaksusta. Varattu 1 retriittipaikka vähävaraiselle 50€ hinnalla! Ilmoittaudu: info@tunnetaitoja.fi, otsikolla Sydämen halauluja 9.4
15-17.4 Rukoustanssit – pääsiäisajan hengellisesti sitoutumaton retriitti. Retriitillä laskeudumme turvallisesti, toistemme kannattelemina, kohti niitä herkkiä alueita joita me kaikki sisällämme kannamme. Retriitillä pääset kokemaan, mitä uusia ulottuvuuksia liikkeen kautta koettu rukous sekä kuunteleva ja läsnäoleva puhe – piirityöskentely, terapeuttiset harjoitteet – voivat avata sinun elämääsi. Ohjaajat: Johanna Matruka ja Julia Silverio. Ilmoittaudu tästä.
Siitä tunnistaa sydämentyön, kun niin asiakkaille kuin työn tekijällekin jää voimaantunut, inspiroitunut ja hyvä olo. Kuinka oppia luomaan hyvää omasta hyvinvoinnista käsin, tunnistaa mitä todella tahtoo tehdä ja mitä ei, toimimaan voimavarojensa puitteissa? Tavoitteena oppia keinoja terveemmän työkulttuurin luomiseen – stressinpurkukeinoja ja rentoutumista, jaetaan myös oivalluksia ja pohdintoja. Myös vertaistukiryhmä kasvaa hiljalleen tästä teemasta, johon kutsutaan mukaan terveemmästä työkulttuurista kiinnostuneita yrittäjiä, johtajia, vaikuttajia ja oman sydämentyönsä suuntaan kulkevia. Ohjaajana Tunnetaitoja kaikille ry:n perustaja ja terveemmän työkulttuurin kehittäjä Tuisku Tuntevainen. Hinta 36€. Ilmoittaudu tästä.

30.4 klo 14-17.30 Vapauttava vappu – Free Open stage. Sydämellisesti tervetuloa kohtaamaan, kokemaan, oleilemaan omassa olossasi tai inspiroitumaan – voit osallistua juuri niinkuin sinulle sillä hetkellä hyvältä tuntuu ❤

Intro-, extro-, ambivertit, Pirkot, Pertit ja nörtit sekä kummin kaiman lapset ovat tervetulleita mukaan!
Voit nousta lavalle vaikka ihkaensimmäistä kertaa – kaikki tunteet ja taiteen muodot on sallittu. Saat kauniin postikortin muistoksi maksutta! Teemana Open stagessa on TUNTEET – eli koko elämän kirjo mahtuu teemaan. Ei vaadi ennakkoilmoittautumista – tervetuloa! MAKSUTON, KAIKENIKÄISILLE.
MAINIO MAALISKUU:
3.3-31.3 klo 18-20.30 Sydämen halauluja-äänihoitokurssi (videopuhelut).
Laulaminen on tutkitusti terveellistä kehon ja mielen terveydelle, luo yhteisöllisyyttä ja on ihanaa ja rentouttavaa. Kurssi sopii kaikille – voit osallistua omalla tavallasi. Opit, kuinka jokainen (o)saa hoitaa itseään ja halutessaan myös muita ”äänihalauksilla” eli ajatellen, lausuen, laulaen ja kuiskaten kauniita sanoja.
Rentoutuminen ja itsensä rauhoittaminen on tärkeää etenkin nykyään, kun ärsykkeitä on paljon. Opit luomaan itsellesi turvaa, rauhaa ja levollisuutta laulujen ja syvään hengittämisen avulla. Ei vaadi laulutaitoja: voit myös vain kuunnella lohdullisia sanoja, hyräillä tai hengitellä laulujen aikana. Kurssilla tehdään myös omia lauluja, joita voit laulaa itsellesi myöhemminkin, tai saat kuunnella taltioitavia äänitteitä. Laulut auttavat nukahtamaan, rentouttavat ja rauhoittavat, ja lauluilla voi myös ilahduttaa läheisiä. Kaikki tunteet on sallittu – tällä kurssilla saat kertoa jos jännittää, ja purkaa laulamisen ilon tiellä olevia uskomuksia. Hinta 36€. Ohjaajana Tuisku Tuntevainen. Ilmoittaudu tästä. TAKUU: jos et kurssin aikana koe laulamisen iloa, saat maksutta pääsyn Tuiskun muulle kurssille!

6.3 ja 13.3 klo 14-20 Tuntevarakas -retriitti – sydämenunelmia kohti tunnetaitojen avulla, rahaa rakkaudella.
Varakkuus voi olla myös rakkautta. On varaa lahjoittaa sademetsien suojeluun ja hyväntekeväisyyteen. On varaa hankkia & luoda yhteisvoimin hyvinvointikeskus tai ostaa itselleen koti. On varaa ottaa lomaa ja lepoa niin paljon kuin tarvitsee! On varaa tulla tälle kurssille purkamaan vanhoja uskomuksia ja tunnelukkoja unelmien tieltä.
Keille: turvallinen pienryhmä niille, jotka ovat jo työstäneet rahaan liittyviä uskomuksia melko paljon elämässään ja haluavat syventää oppimaansa ja löytää uusia menetelmiä.
Hinta: 200€/päivä/hlö / päivä, voit osallistua toiseen tai molempiin (eniten saat, kun osallistut kumpaankin). Hinta sisältää saunomisen, majoituksen, ruoan, hyvien ohjaajien luoman ohjelman, harjoituksia loppuiäksi sekä Tunnetaitoja kaikille -menetelmäpakan. Jos olet vähävarainen ja todella tarvitsisit tämän, voidaan sopia hinnasta (esimerkiksi talkootyö). Tunnetaitoja kaikille ry:n jäsenille tarjous: saat kurssilla 3 tunnetaitopakkaa yhden sijasta – lahjaksi jollekin josta välität!
Maksu tulee Kukoistamon eli tunnetaitoisen hyvinvointikeskuksen luomisen tueksi!
Ilmoittaudu: info@tunnetaitoja.fi, otsikolla Tuntevarakas. Kerro kumpaan päivään (vai molempiin) osallistut ja tarvitsetko majoitusta/ autokyytiä Haarajoen juna-asemalta.

14.3 Tunnetaitoja kaikille ry:n 2-vuotissynttärit ja Vuoden tunnetaiturin Pia-Christina Rothin palkitseminen.
15.3 Tunnetaitoja kaikille ry:n vuosikokous, uuden hallituksen valitseminen.

 

HELEÄ HELMIKUU:
1.2 klo 17-19 Hervoton hekottelu & Sydämen halauluja ONLINE. Tervetuloa videopuheluun nauramaan yhdessä ja kuuntelemaan Sinulle sydämestä syntyviä yksilöllisiä toivoa tuovia lauluja. Esilau..naurajana Tuisku ”Sul on maailman hauskin nauru” Tuntevainen. Aloitetaan rentouttavilla lauluilla ja yhteishyminöillä, lämmitellään pienillä improharjoituksilla, nauretaaan vatsanpohjasta sydämentäydeltä ja lopuksi pieni piiri, jossa saa kertoa fiiliksisään. Voit rajojesi mukaan pitää kamerasi on tai off. Hinta: 10€/hlö (vähävaraiset 1-7€). Ilmoittaudu: info@tunnetaitoja.fi, otsikolla Helmikuun hekottelu

JOKAISEN JOULUKUU:

1.12 klo 16-18 MAKSUTON Luovaa läsnäoloa Lapinlahden lähteellä, 2. kerran teema Tunnetaitoinen Open stage. Tervetuloa oleilemaan, tekemään omia luovia juttujasi tai oppimaan uutta! Vaihtuva teema joka kerta – voit tulla niille kerroille, mitkä sinua kutsuu. Mukaan mahtuu max 10 osallistujaa/kerta. Videolla lisätietoa & improlaulu Sinulle.
Ohjaajana Tuisku Tuntevainen. Ilmoittaudu tekstiviestillä 045-3588292.

TÄYNNÄ 6.12 klo 15-17 Itsemyötätuntoa Itsenäisyyspäivänä, Lauttasaari Helsinki, Mielenlento (https://www.mielenlento.fi/) kanssa yhteistyössä! Ohjaajana Tuisku Tuntevainen, ilmoittaudu tekstiviestillä 045-3588292. Vapaaehtoinen maksu Tunnetaitoja kaikille ry:n ja Mielenlento tueksi!

8.12 klo 16-18 MAKSUTON Luovaa läsnäoloa Lapinlahden lähteellä, 3. eli viimeisen kerran teema Toiveet todeksi (teemana unelmat ja toiveet, osallistujien toiveiden mukaan mahdollista esim. vesivärimaalaus, tanssi, laulupiiri). Tervetuloa oleilemaan, tekemään omia luovia juttujasi tai oppimaan uutta! Vaihtuva teema joka kerta – voit tulla niille kerroille, mitkä sinua kutsuu. Mukaan mahtuu max 10 osallistujaa/kerta. Videolla lisätietoa & improlaulu Sinulle.
Ohjaajana Tuisku Tuntevainen. Ilmoittaudu tekstiviestillä 045-3588292.

YKSITYINEN 10.12 Hallituksen pikkujoulut. Vain Tunnetaitoja kaikille ry:n hallituksen jäsenille.

TILAA ON 13.12 klo 17.30-19 Itsemyötätuntoa sydäntalven iloksi, Lauttasaari Helsinki, Mielenlento (https://www.mielenlento.fi/) kanssa yhteistyössä! Ohjaajana Tuisku Tuntevainen, ilmoittaudu tekstiviestillä 045-3588292. Vapaaehtoinen maksu Tunnetaitoja kaikille ry:n ja Mielenlento tueksi!

AVOIN 17.12 klo 13.30-14.30 Sydämen halauluja -hyväntekeväisyyskeikka Myllypuron leipäjonossa, ulkona. Sydämestään laulaa Tuisku Tuntevainen, myös improlauluja osallistujille. Demoa lauluista. Jos haluaisit lausua pari runoa tai laulaa mukana rohkaisuksi osallistujille, laita viesti 045-3588292. Lämpimästi päälle ja tervetuloa tanssimaan ulkona!

TILAA ON 20.12 klo 17.30-19 Itsemyötätuntoa sydäntalven iloksi, Lauttasaari Helsinki, Mielenlento kanssa yhteistyössä! Ohjaajana Tuisku Tuntevainen, ilmoittaudu tekstiviestillä 045-3588292. Vapaaehtoinen maksu Tunnetaitoja kaikille ry:n ja Mielenlento tueksi!

22.12 klo 14. Sydämen halauluja -laulukeikka palvelutalossa lähellä juna-asemaa iäkkäille, maksuton hyväntekeväisyystapahtuma. Muutama esiintyjä otetaan, voit esimerkiksi laulua toivoa ja iloa tuovia runoja, laulaa tai soittaa (saat todistuksen/suosituksen halutessasi keikan jälkeen). Pääesiintyjänä Tuisku Tuntevainen myötätuntolauluillaan, demoa lauluista. Ilmoittaudu tekstiviestitse p. 045-3588292.

28.12 klo 16-20 Itku/tunnepiiri (sisätiloissa, Vantaa). Tässä piirissä tunteita saa purkaa turvallisessa pienryhmässä  syvällisesti, kehollisesti mm. ääneen itkemällä/tärisemällä. Mukaan otetaan aiemmilla kursseilla olleita ja/tai syvällistä tunnetyötä tehneitä. Lopuksi rentoudumme ja palaudumme rauhassa. Hinta 85€/hlö (Tutan jäsenet 40-60€ tilanteensa mukaan). Ohjaajana tunneohjaaja Tuisku Tuntevainen. Ilmoittautumiset/lisätiedot 045-3588292

TUNNETAITOINEN TAMMIKUU:

MUUTAMA PAIKKA VAPAANA 14.1-4.3 Itsemyötätunto voimavaraksi arkeen – jatkokurssi ONLINE. Itselleni hellä – ystävä aina lähellä, jatkokurssi syventää aiemmin opittua. Kurssi sopii parhaiten Tuisku Tuntevaisen itsemyötätunto/tunnetaitokursseilla aiemmin olleille tai muutoin itsemyötätuntoa jo harjoitelleille.
Monipuolisesti käytännön vinkkejä itsemyötätunnon vahvistamiseen arjessasi, ja saat jakaa kokemuksiasi ja tunteitasi. Opitaan tukemaan itseä kuin hyvää ystävää erilaisissa tilanteissa – tämä on elämänmittainen mielenkiintoinen oppimismatka!
Saat kurssiin sisältyen, opetuskertojen lisäksi videoharjoituksia sekä tunnetaito-oppaan harjoitukset, joita voit tehdä omalla tavallasi ja omaan tahtiisi ja saat niistä hyötyä vuosiksi eteenpäin. Hinta 42€ (työttömyysalennus -50%) Ohjaajana Tuisku Tuntevainen. Ilmoittaudu tästä. Jos kurssi täyttyy, laita sähköpostia info@tunnetaitoja.fi, pääset seuraavalle!

MAHDOLLISUUKSIEN MARRASKUU:

 

TÄYNNÄ, TILAUKSESTA TUOKIOITA 12.11-3.12 perjantaisin klo 17-19 Itsemyötätunto voimavaraksi arkeen -verkkokurssi videopuhelulla.

Itselleni hellä – ystävä aina lähellä. Opit lempeyttä ja myötätuntoa itseäsi ja muita kohtaan. Saat monipuolisesti käytännön vinkkejä itsemyötätunnon vahvistamiseen arjessasi. Opit tukemaan itseäsi myötätuntoisesti kuin hyvää ystävää erilaisissa tilanteissa – tämä on elämänmittainen mielenkiintoinen oppimismatka!
Saat kurssiin sisältyen, opetuskertojen lisäksi videoharjoituksia sekä tunnetaito-oppaan harjoitukset hyödyksesi, joita voit tehdä omalla tavallasi ja omaan tahtiisi – lempeästi voimavarojasi kuulostellen. Ohjaajana tunnetaito- ja itsemyötätuntovalmentaja Tuisku Tuntevainen. Ilmoittautuminen: info@tunnetaitoja.fi, otsikolla Itsemyötätunto voimavaraksi arkeen. Hinta 29€.

TÄYNNÄ 16.11 klo 17-19 MAKSUTON verkkoluento: Sopua ja ymmärrystä ihmissuhteisiin. Luennolla voit ilmoittautua saman teemaiselle kurssille halutessasi! Ohjaaja: Tuisku Tuntevainen, Vantaan aikuisopiston tuntiopettaja. Ilmoittaudu tästä.

TÄYNNÄ 21.11 klo 12-16.30 Jäsenilta: Tutakodan ja telttasaunan avajaiset (pk-seutu). Tervetuloa tutustumaan tunnetaidoista kiinnostuneisiin ja viettämään rentoa aikaa pienellä hyvällä porukalla lammen rannalla saunoen – vilpoisan veden äärellä virkistyen! Ohjelmassa mm. Tunnetaitoja kaikille -menetelmäpakan harjoituksia, Sydämen halauluja -rentoutumishetki lauluja kuunnellen, sekä Tunnetaitoinen Open stage. Ilmoittaudu tekstiviestitse 045-3588292 (mukaan mahtuu 10 henkilöä). Hinta: Vapaavalintainen, voit tukea haluamallasi jäsenmaksulla (alk 0€). Tervetuloa jäseneksi!

TILAA ON 24.11 klo 16-18 MAKSUTON Luovaa läsnäoloa Lapinlahden lähteellä, 1. kerran teema Luova kirjoittaminen. Tervetuloa oleilemaan, tekemään omia luovia juttujasi tai oppimaan uutta! Vaihtuva teema joka kerta – voit tulla niille kerroille, mitkä sinua kutsuu. Mukaan mahtuu max 10 osallistujaa/kerta. Videolla lisätietoa & improlaulu Sinulle.
Ohjaajana Tuisku Tuntevainen. Ilmoittaudu tekstiviestillä 045-3588292.

TILAA MUUTAMALLE 25.11 Itku/tunneretriitti Tutakodassa kamiinan lämmön kera luonnonrauhassa, pienryhmä. Ohjaajana Tuisku Tuntevainen, ilmoittaudu txt 045-3588292 (hinta 30-60€/hlö varallisuutesi & osallistujamäärän mukaan)

TILAA ON 26.11 klo 14-15 Sydämen halauluja -hyväntekeväisyyskeikka asukastila Purpurin avajaisissa, Kannelmäki. Sydämestään laulaa Tuisku Tuntevainen, myös improlauluja osallistujille, demoa lauluista. Ilmaannu paikalle tai iloittaudu halutessasi: 045-3588292 (tekstiviestitse)

TÄYNNÄ 23.11-14.12, TOINEN KURSSI TULOSSA Sopua ja ymmärrystä ihmissuhteisiin -videopuhelukurssi. Kurssi tuli täyteen, mutta ilmoittaudu jonoon, niin pääse toiselle samanteemaiselle kurssille joka järjestetään lähiaikoina!
Opit ihmissuhteissa tärkeitä taitoja, kuten rakkaudellista rehellisyyttä rajoja kunnioittaen, omien tunteiden ja tarpeiden ilmaisua, silmiin katsomista myötätuntoisesti ja toisen kuuntelua keskeyttämättä. Opit hakemaan tukea ja lohtua useilta ihmisiltä ja lohduttamaan myös itse itseäsi. Kun ymmärrys ja myötätunto vahvistuu ja emme odota toisen täyttävän kaikkia odotuksiamme ja toiveitamme ihmissuhteet ovat sopuisampia.
Ohjaaja: Tuisku Tuntevainen, Vantaan aikuisopiston tuntiopettaja. Hinta: 29€ (työttömälle -50%)

 

Lokakuu:
17.10 Sydämen halauluja -laulukeikan pilotointi maksutta asunnottomien palvelukeskuksessa Helsingissä Asunnottomien yönä.
AVOIN, MAKSUTON 4.10 klo 15.45-20 Jäsenilta Tunnetaitoja kaikille ry.
Tervetuloa mukaan kaikki jäsenet! Liveohjelma Helsingissä Musiikkitalolla, ja loppuilta videopuhelulla – näin mahdollisimman moni pääsee mukaan! Tunnetaitoja kaikille -pakan testausta, tutustumista ja yhdessäoloa!
Liity jäseneksi ja ilmoittaudu tekstiviestillä 045-3588292
TILAUSKURSSINA TALVEN AJAN Matka kateudesta inspiraatioon -etäkurssi.
Opit ymmärtämään myötätuntoisesti kateutta, niin ettet toimi haitallisesti sen mukaan. Opit tunnistamaan tarpeitasi ja unelmiasi kateuden taustalla. Ymmärtämällä omaa kateuttasi, pelkosi muiden kateutta kohtaan vähenee, ei tarvitse pienentää itseäsi enää peläten että joku tulee kateelliseksi. Kateuden voi löytää inspiroivaksi voimavaraksi: mitä kaikkea minussa odottaakaan vielä kukoistusta, kun hänkin onnistui tuossa?

Kurssilla saat turvallisesti käsitellä kateutta ja oppia kiitollisuutta ja inspiroitumaan toisista. Kun opit näkemään, miten paljon sinussa on hyvää, sinun on helpompi olla aidosti iloinen siitä hyvästä, mitä muissa on. Ohjaajana tunnetaitovalmentaja Tuisku Tuntevainen. Ilmoittautuminen: info@tunnetaitoja.fi, otsikolla Matka kateudesta inspiraatioon. Hinta 30€.

TILAUSKURSSINA TALVEN AJAN Rehellisen rakastava rajoissani

Opettele ilmaisemaan EI niille asioille, jotka eivät edistä hyvinvointiasi. Siten vapautuu tilaa sanoa KYLLÄ niille asioille ja ihmisille, joita todella tahdot elämääsi. Mitä paremmin itse voit, sitä enemmän voit läsnäolollasi antaa hyvää myös muille. Kurssilla keskustellaan rajoista ja vahvistetaan rajojen tunnistamista ja ilmaisua kehotietoisuuden ja tunteiden avulla. Ohjaajana Tuisku Tuntevainen, Tunnetaitoja kaikille ry:n perustaja ja tunnetaitovalmentaja. Ilmoittautuminen: info@tunnetaitoja.fi, otsikolla Rehellisen rakastava rajoissani.

Syyskuu:

TÄYNNÄ. Riippuvuuksista vapaammaksi -kurssi Vantaan aikuisopistossa. Ohjaa Tuisku Tuntevainen. Tilauksesta sama kurssi pienryhmälle ja yksilöohjauksena: info@tunnetaitoja.fi

4.9. lauantai klo 16-18 Tunnetaitoinen Open stage. Kaikki tunteet on sallittu ilmaista – turvallisesti ja rakentavasti. Kunnioita omia ja toisten rajoja, kuuntele tarpeitasi.

Elokuu:

30.7-1.8  Improleiri Espoossa. Alkaa 30.7 klo 14 ja päättyy 1.8 klo 20. Tervetuloa kaikki mukaan improilemaan ja jakamaan ajatuksia improvisaatiosta Espoon Soukkaan 30.7-1.8.2021 aikuisten improleirille, osoitteeseen Soukanrantatie 74. Tila on vanha kansakoulurakennus jossa mahtuu hyvin esiintymään. Sisällä pystyy myös majoittumaan halutessaan (oma makuupussi ja alusta mukaan) tai mennä kotiin yöksi. Tilassa on sisävessa, mutta ei peseytymismahdollisuutta. Mukaan mahtuu niin ensikertalaiset kuin jo kokeneemmatkin improajat. Tarkoitus olisi oppia toisiltamme uusia improtekniikoita ja tutustua. Ilmoittautuminen on pakollinen ja leirin hinta on 30euroa (tilavuokra ja ruuat, emme tavoittele voittoa) ja maksu tulisi suorittaa tilille mahdollisimman pian, viimeistään viikkoa ennen leirin alkamista, jotta voimme hankkia ruuat ajoissa. Leiri toteutetaan koronarajoitusten mukaan, jos leiriä ei pystytä järjestämään rahat palautetaan. Ilmoittautumiset mielellään sähköpostitse: Milla Enroth, milla.enroth@hotmail.com, puh. 0403600628

TÄYNNÄ 7.8 ja 15.8 klo 14-19 (voi osallistua molempiin tai toiseen) Tunnetaitoisia tutustumisia metsässä (Helsinki)
Kaipaisitko erähenkisiä, tunnetaidoista kiinnostuneita uusia ihmisiä elämääsi? Harjoitellaan rakentavaa tunteiden, tarpeiden ja rajojen ilmaisua ja toisiin tutustumista. Myötätuntoisia kohtaamisia samoja arvoja omaavien kanssa metsässä rentoutuen. Jos syntyy ystävyyksiä tai muita suhteita, se on iloinen yllätys – kohdataan toisemme aidosti ja se on arvokasta jo sinällään.
Koska tapahtumaan otetaan rajattu määrä osallistujia, kerro ilmoittautuessa toiveistasi, odotuksistasi ja motiiveistasi osallistua.
Ohjaaja: Tuisku Tuntevainen. Ilmoittaudu: info@tunnetaitoja.fi, otsikolla Tunnetaitoisia tutustumisia metsässä.
Kerro viestissä: osallistutko molempiin vai toiseen, sekä miksi haluat osallistua. Hinta: Vapaavalintainen (suositus 30€/hlö). Vähävaraisuus ei ole este osallistua tapahtumaan – maksa sen verran kuin sydämestäsi tahdot Tunnetaitoja kaikille ry:n tueksi (unelmana mm. hyvinvointikylän luominen – siellä tällaiset kohtaamiset voisivat olla osa arkea).

TÄYNNÄ 14.8 la klo 14-17 Sydämen halaulut – opi halaamaan äänelläsiPäiväkurssi Keskuspuiston metsässä Helsingissä. Laulaminen on tutkitusti terveellistä kehon ja mielen terveydelle. Ei vaadi laulutaitoja: voit myös vain kuunnella lohdullisia sanoja, hyräillä tai hengitellä laulujen aikana. Rentoutuminen on tärkeää etenkin nykyään, kun ärsykkeitä on paljon. Opit luomaan itsellesi turvaa, rauhaa ja levollisuutta laulujen ja syvään hengittämisen avulla, laulut auttavat myös nukahtamaan. Puretaan laulamisen ilon tiellä olevia uskomuksia. Ohjaajana Tuisku Tuntevainen, tunnetaitovalmentaja ja intuitiivisen laulun ohjaaja, kokoaa myös lohtulaulualbumia. Hinta 13€. Ilmoittaudu Vantaan aikuisopistossa: https://ilmonet.fi/course/V211981

TILAA 18.8 klo 19 -> Tunnetaitoinen Open Stage. Ensimmäinen, maksuton pilotti syrjäisellä kohdalla lammen rannalla AB alueella (osoite vain osallistujille). Tuisku Tuntevainen esittää omia laulujaan, ja myös muilla on mahdollisuus kokeilla esiintymistä – vaikka ihkaensimmäistä kertaa turvallisessa ryhmässä. Turvavälit, käsidesi ja mikrofonisuojat käytössä. Päihteetön, tunneturvallinen tapahtuma. Kaikki taiteen muodot & tunteet sallittu, ennakkotaitoja ei vaadita. VAIN KUTSUTUILLE. Laita hakemus tekstiviestitse Tuiskulle 045-3588292 ja kerro, miksi haluat osallistua. Kun on turva ja rajat, luovuudelle on tilaa syntyä. Kuten vauvakin voi syntyä turvassa, rakkaudessa vapauteen, siten myös luovat tuotokset tarvitsevat turvaa sisäisesti ja ulkoisesti syntyäkseen ❤

TILAA VIELÄ 28.8 klo 12-19. Matka maaemon kohtuun -tunneretriitti luolalla. Ikimuistoinen retriitti järjestetään toiveuusintana! Tule mukaan elämykselliselle, vapauttavalle ja voimauttavalle matkalle satumaiseen luolaan kuin maaemon kohtuun. Kaikki tunteet saavat purkautua sellaisina kuin ne tulevat, vapaasti ja luottamuksellisesti, pienryhmässä kahden ohjaajan tukemana. Päivän aikana teemme erilaisia kehollisia ja luovia harjoituksia ulkona luonnon sylissä. Mitään ennakkotietoja tai -taitoja ei tarvita, ei esimerkiksi tarvitse ”osata” laulaa tai tanssia, vaan keskitymme tunteisiin, niiden tunnistamiseen ja ilmaisuun luottamuksellisessa ilmapiirissä. Ohjaajat: Tuisku Tuntevainen, Tunnetaitoja kaikille ry:n perustaja ja Katariina Krabbe, Tunnesukelluksen perustaja ja itkuvirsiohjaaja. Hinta: Early Bird: 100 €, kun ilmoittaudut ja maksat varausmaksun (50 €) viimeistään 10.8. Normaalihinta: 120 €
Vapaapaikka vähävaraiselle: 0 €, väh 5 somejakoa. Retriitin hinnat sisältävät ohjelman lisäksi opastuksen luolalle, sekä pääsyn Itsemyötätunto-verkkokurssille (arvo 50 €). Ilmoittaudu: info@tunnetaitoja.fi, otsikolla Matka maaemon kohtuun.

TILAA 28.8. klo 14-15. Vahingossa Hauska -improesitys. Improryhmä Lollaattori esittää Espoo-päivänä 28.8. klo 14:00-15:00 pitkän impron tunnin mittaisen esityksen Vahingossa Hauska. Esiinnymme Keran Hallien ulkolavalla. Tervetuloa katsomaan! Vapaa pääsy.
Lollaattorin Vahingossa Hauska esitetään lisäksi:
Kivenlahden rantaterassi Sumppu 27.8. klo 19:00-20:00

 

Heinäkuu:

24.7 lauantai klo 14-18. Tunnetaitoja luovien menetelmien avulla -metsäkurssi pk-seudulla upean luolan maisemissa, jonne juna-asemalta kävelymatka!
Opit käsittelemään tunteita rakentavasti luovien menetelmien avulla, ei vaadi aikaisempaa kokemusta. Saat samalla nauttia metsän hyvinvointivaikutuksista, kokea turvallista yhteisöllisyyttä ja rentoutua. Kurssilla liikutaan luovasti metsässä kehoa kuulostellen, kirjoitetaan tajunnanvirtaa, piirretään, lauletaan (saa myös vain kuunnella), oleillaan sekä tehdään taidetta metsän aineksista. Saat ottaa halutessasi mukaasi esimerkiksi keskeneräisiä käsitöitä. Tunnetaitoja kaikille ry tarjoaa kurssille lainaksi riippumattoja, joissa voit oleilla. Omat eväät mukaan. Ohjaajana Tuisku Tuntevainen, tunnetaito- ja luovuusvalmentaja, lauluntekijä ja kirjailija. Ilmoittautuminen: info@tunnetaitoja.fi otsikolla Tunnetaitoja luovien menetelmien avulla. Hinta: 30€, Tunnetaitoja kaikille ry:n jäsenet 20€.

 

18.7 klo 14-18 Selkounelmiametsäkurssi Helsingissä (etäkurssit tilauksesta)
Unelmointia yhdessä ja keinoja, miten unelmia kohti voi mennä. Keskustelua ja vinkkejä selkouniin eli tietoisiin uniin, joiden avulla voi elää unelmia todeksi unissaan ja harjoitella unitaitoja sekä käsitellä tunteita. Unelmien visualisointia ja kirjoittamista sekä toisistamme ja luonnosta inspiroitumista. Halutessasi voit jatkaa syksyn etäkurssilla, jossa syvennytään unitaitoihin ja selkounien oppimiseen. Saat kattavan videon kurssiin sisältyen, jossa on erilaisia uni- ja rentoutumisvinkkejä.

Ohjaajana uni- ja tunnetaitovalmentaja Tuisku Tuntevainen. Tuisku on nähnyt selkounia niin pienestä asti kuin muistaa, ja muutama ihminen on nähnyt elämänsä ensimmäistä kertaa aikuisiällä tietoista selkounta Tuiskun selkounikursseilla -selkounia voi siis todella oppia vielä aikuisenakin. Ilmoittautuminen: info@tunnetaitoja.fi otsikolla Selkounelmia. Hinta 30€, Tunnetaitoja kaikille ry:n jäsenet 20€.

3.7 klo 14 alkaen Tunnetaito-podcastien äänityksiä ja metsämiitti pienryhmälle! Maksuton tapaaminen, mukaan mahtuu rajattu osallistujamäärä etukäteen ilmoittautuneita, etusijalla podcastin teossa jo mukana olevat. Ilmoittautuminen: info@tunnetaitoja.fi, otsikolla Podcastin teko 3.7.

5-11.7 Virkistysviikko ja lohtulaulualbumin äänitykset Artjärvellä luonnonrauhassa. Etusijalla Tunnetaitoja kaikille ry:n hallitus/ aktiivit. Mukaan pääsee myös muita, jos tilaa jää, olemme pienryhmässä. Majoitus omassa teltassa metsässä. Upea miljöö: mahdollisuus uida ja saunoa, levähtää metsässä ja musisoida. Voi kysellä 045-3588292, jos mahtuu vielä mukaan.

9.6 ke klo 18 Yhteisulkoilu Porissa. Lähtö Hallituskadun ja Raumansillan risteyksestä.

16.6 ke klo 17-20 Lyriikka- ja lauluntekopaja Lammassaaressa Helsingissä (fb-tapahtuma)! Ohjaajina Tunnetaitofestivaaleillakin esiintyneet rap- ja pop-artisti Kake Karisson sekä tunnetaito- ja itsemyötätuntovalmentaja Tuisku Tuntevainen. Työpajoja & kursseja myös tilauksesta mm. virkistyspäiville, polttareihin, synttäreille. Ilmoittautuminen: info@tunnetaitoja.fi otsikolla Lyriikka- ja lauluntekopaja. Hinta 40€/hlö, 1 paikka varattu vähävaraiselle maksutta!

17.6 to klo 17-20 Laulupiiri metsässä – singing circle in Helsinki (Fb-tapahtuma tässä impromiittien ryhmässä, tervetuloa liittymään). Tervetuloa rentoutumaan kuunnellen, tai laulamaan yhdessä! Turvavälit pidetään, rajattu osallistujamäärä. Äänitämme myös lauluja kuorossa lohtulaulu- ja tunnetaitoalbumeja varten (levytyssopimus on, näitä kootaan). Äänityksiin osallistuminen on vapaaehtoista ja äänityksestä informoidaan etukäteen, jolloin voi sen aikaa vain kuunnella halutessaan. Ilmoittaudu ja saat tapaamispaikan osoitteen: info@tunnetaitoja.fi, otsikolla Laulupiiri 17.6. MAKSUTON!

18.6. pe klo 16 -> MIITTI. Tule tutustumaan tunnetaidoista tykkääviin! Perjantaina klo 16 Alppiruusupuistossa Helsingissä, Huopalahden aseman vieressä! Maksuton, kaikille avoin, paikka on myös esteetön ja kaunis kukkivine alppiruusuineen. Vapaata oleilua turvallisesti. Voidaan jutella, saa tehdä myös esim. omia käsitöitä, piirrellä, musisointi/yhdessä laulaminen on mahdollista – mitä toiveita sattuu paikalle tulijoilla olemaan. MUKAAN: piknik viltti / omat eväät halutessasi. Ilmoittaudu: 045-3588292 / Tuisku Tuntevainen

19.6 klo 10-18. Puhdistava ja uudistava Tunnesukellus-päiväretriitti Oulun seutu. Tervetuloa viettämään ikimuistoinen kesäpäivä  tunteiden, luovuuden, yhteisöllisyyden ja sekä henkisen että ruumiillisen puhdistautumisen merkeissä! Opit itkuvirsiperinteestä ammennetun, mutta nykyaikaan sovitetun äänellä itkemisen tekniikan, jota voit jatkossa käyttää hyvinvoinnin lähteenä milloin tahansa! Intensiivisen ja vapauttavan tunnetyöskentelyn jälkeen pääsemme rentoutumaan saunajurtan lempeissä löylyissä sekä puhdistavassa turvepaljussa. Tapahtuman eämäntänä on yrittäjä, saunaterapeutti ja luonnonvaratuottaja Anu Rosenberg. Tunnetyöskentelyn ohjaa itkuohjaaja, folkloristi (FM) Katariina Krabbe. Hinta: 159 euroa (sisältää ohjeman, jurttasaunan ja turvepaljun lisäksi ateriat). Ilmoittaudu: anu.rosenberg@luonnokas.fi.

20.6 su klo 15-18 NytRiitti! -retriitti.
Nyt riitti muiden odotusten mukaan eläminen! Nyt riitti yksinpuurtaminen! Nyt riitti rajojen yli meneminen!
Mille Sinä haluaisit sanoa Nyt riitti?
Upouusi nytriitti on vapauttava kesän aloitus, sillä kun opit sanomaan Nyt riitti ja EI kaikelle, mikä ei edistä hyvinvointiasi ja unelmiasi, vapautuu tilaa sanoa KYLLÄ niille niille asioille ja ihmisille, joita todella tahdot elämääsi. Nytriitillä saat tulla nähdyksi turvallisesti pienryhmässä kaikkine tunteinesi. Äänen ja kehon liikkeellä saat sanoa NYT RIITTI, niin että tunnet oman voimasi joka solulla.
Nytriitille loistava jatko Vapaudu vanhoista uskomuksista -itku & tunnepiiri 23.6,  Saa vain olla -riippumattoilu luonnon sylissä 7.8 & 15.8, sekä lopuks Opi ottamaan vastaan kaikkea hyvää 7.9-28.9.
Ohjaajana Tuisku Tuntevainen, tunnetaitovalmentaja ja Tunnetaitoja kaikille ry:n perustaja. Ilmoittautuminen: info@tunnetaitoja.fi, otsikolla Nytriitti. Hinta: Nytriitti yksistään 25€/hlö. Koko 4 kurssin sarja: 85€.

22.6 ti klo 13-18 Tunteiden ilmaisua luovilla menetelmillä. Haluatko oppia rakentavia tapoja ilmaista erilaisia tunteita tai ihan vain herätellä luovuuttasi ja kokeilla uusia menetelmiä? Ohjelmassa on niin luovaa liikettä, kuin piirtämistä ja väreillä leikkimistäkin, runonlaulantaa ja improa. Jos jokin ohjelmasta ei kutsu, voit myös nauttia luonnonrauhasta riippumatossa oleillen – sekin on luovaa olemista – olemassaolo. Riippumattoja ja välineitä on lainaksi, eli et tarvitse muuta kuin itsesi, säänmukaiset varusteet ja omat eväät. Vietämme päivän Helsingissä rauhaisassa metsässä – tarkempi osoite vain osallistujille. Ohjaajat:
Marjo Akkanen on itkuvirsiohjaaja, kuvataiteilija ja runoilija, sekä Tunnetaitoja kaikille ry:n aktiivi. Tuisku Tuntevainen on Tunnetaitoja kaikille ry:n perustaja, kirjailija, lauluntekijä ja tunnetaitovalmentaja. Hinta: 70€/hlö, jos kutsut mukaan kaverisi, 55€/hlö. 1 paikka varattu vähävaraiselle maksutta! Ilmoittautuminen: info@tunnetaitoja.fi, otsikolla Tunteiden ilmaisua luovilla menetelmillä.

23.6 ke klo 13-18 Vapaudu vanhoista uskomuksista -itku & tunnepiiri. Puretaan turvallisessa pienryhmässä itku- ja tunnepiirissä vanhoja haitallisia ja epätosia uskomuksia, kuten ”mikään mitä teen, ei koskaan riitä, minussa on jokin perustavanlaatuinen vika etten ole täydesti rakastettu..” Kaikki tunteet sallittu ja nyt saa surra. Yleensä itkupiirit päättyvät lopuksi vapautuneeseen helpotuksen nauruun! Ohjaajat: Marjo Akkanen on itkuvirsiohjaaja, kuvataiteilija ja runoilija, sekä Tunnetaitoja kaikille ry:n aktiivi. Tuisku Tuntevainen on Tunnetaitoja kaikille ry:n perustaja, kirjailija, lauluntekijä ja tunnetaitovalmentaja. Hinta: 70€/hlö, jos kutsut mukaan kaverisi, 55€/hlö. 1 paikka varattu vähävaraiselle maksutta! Ilmoittautuminen: info@tunnetaitoja.fi, otsikolla Vapaudu vanhoista uskomuksista -itku & tunnepiiri.

31.3-28.4. TÄYNNÄ Selkounelmia. 5 kerran online kurssi selkounista, uni- ja rentoutumistaidoista ja unelmista, ohjaajana Tuisku Tuntevainen.
30.3-27.4. TÄYNNÄ Itsemyötätunto voimavaraksi arjessa, 5 kerran online kurssi, ohjaajana Tuisku Tuntevainen
11.3  Lohtu- ja turvalauluista voimavaroja ONLINE kurssi, Vantaan aikuisopisto. SIIRRETÄÄN myöhemmäksi. Laita sähköposti info@tunnetaitoja.fi. Ohjaajana Tuisku Tuntevainen, Tunnetaitoja kaikille ry:n puheenjohtaja, tunnetaito-ohjaaja, lauluntekijä, sosionomi (AMK). Lisää infoa kurssista.

30.3 ja 31.3 alkaen tiistaisin ja keskiviikkoisin 5 kertaa klo 20.30-21 Lohtulaulutuokio, MAKSUTON ja kaikille avoin! Tuisku Tuntevainen esilaulaa helposti mukana laulettavia/hyräiltäviä laulujaan – voit myös vain kuunnella ja rentoutua. Jotkut ovat käyttäneet Tuiskun lauluja esimerkiksi synnytyksessä kivunlievitykseen, ja Tuisku itse on toipunut täysin paniikkihäiriöstä laulujen avulla. Tuisku äänittää samalla Lohtulaulualbumia ikäihmisten (ja muidenkin) iloksi – eli voit olla mukana tekemässä hyvää kuuntelemalla ja antaa palautetta tai kommentoimalla täällä halutessasi!

12.3 Tunnetaitoja kaikille ry:n vuosikokous videopuhelulla! Ilmoittaudu: info@tunnetaitoja.fi. Käymme läpi mm. toimintasuunnitelmaa ja tulevaisuuden visioita, sekä 1. toimintavuotemme tapahtumia.

13.3 Tunnetaitoja kaikille ry:n väelle ja kiinnostuneille yhdistyksemme 1-vuotissynttärit videopuhelussa! Innostavaa, osallistavaa ohjelmaa – kaikille avoin maksuton tapahtuma. Unelmoidaan yhdessä ja kerrotaan toiminnastamme! Palkitaan Vuoden tunnetaituri ja jaetaan arvonnan palkinnot (1.3 asti aikaa osallistua). Ilmoittaudu: info@tunnetaitoja.fi, saat linkin videopuheluun.
Voit osallistua juhlistamaan yhdistystä myös vapaaehtoisella jäsenmaksulla: Saaja: Tunnetaitoja kaikille ry
Tilinumero: FI34 4730 0010 5281 30
Viitenumero: 20022. Kaikki yli 50€ lahjoittaneet saavat ihanan Tunnetaitoja kaikille -korttipakan (arvo 27€) sekä Itsemyötätunto voimavarana- verkkokurssin (arvo 50€). Kiitos kun olet mukana!

Ti 2.2. Lempeämpi rentoutumispolkusi -verkkokurssi. stressittömämpään, rennompaan, kiirettömämpään elämään – kuin lahja kehollesi ja mielellesi parempaan palautumiseen. Ohjaaja: Kaie Hakonen. MAKSULLINEN.

25-31.1.2021 Hyviä Viboja Verkossa nettifestivaali (Facebookissa)

2020:

(P)aineettomampi joulu(kuu):

  • 6.12 Itsemyötätuntoa itsenäisyyspäivän kunniaksi (pienryhmä, täynnä)
  • 15.12 klo 18 Tunnetaitoja kaikille ry:n kävelymiitti! Lähtö klo 18 Helsingistä Oodin pääovien edestä, kävellään Töölönlahden ympäri (melko esteetön, pyörätietä pitkin kuljetaan). Visioidaan, unelmoidaan ja tutustutaan! Videopuhelu kaikkien toiminnasta kiinnostuneiden kanssa klo 21 (linkki)
  • 17.12 klo 17 Hervottomia hekotteluja -yhteisnaurut videopuhelu. Lisätiedot fb-tapahtumassa, tässä linkki videopuheluun.Tervetuloa mukaan kuuntelemaan tai nauramaan mukana, video päällä tai poissa päältä, kummin itsellesi mukavammalta tuntuu.
  • 24.12 klo 15-16 Singing circle video phonecall – Myötätuntolaulut  All over the world – Kaikkialla maailmassa videopuhelun välityksellä laulua. Voit kuunnella ja rentoutua, tai laulaa mukana halutessasi. Laulamassa itsetekemiään lohtulauluja Tunnetaitoja kaikille ry:stä Tuisku Tuntevainen sekä Emilia Linnakoski. Linkki videopuheluun.
  • 24.12 klo 10.30-11.30 Hatha/Vinyasa online joogatunti (Facebook live). Vankilajooga ry on yhteistyössä Tunnetaitoja kaikille ry:n (P)aineettomampi joulu -kampanjassa. Kaikki mukaan luomaan kiireetöntä ja (P)aineetonta joulua!
Lue lisää joulukuun tapahtumistamme (P)aineettomamman joulun Facebook-sivulla tai ota yhteys otsikolla (P)aineettomampi joulu info@tunnetaitoja.fi.

14-25.9 ETÄKURSSI Itsemyötätunnosta Vantaan aikuisopisto. Maksullinen (työttömille -50%).
28.9-4.10 TUNNETAITOFESTIVAALI – Emotional skills festival Helsingissä!  MAKSUTON, päihteetön, kaikenikäisille avoin monikulttuurinen tapahtuma. Festarijuhla 3.10 keskustakirjasto Oodin edessä. Pääjärjestäjä: Tunnetaitoja kaikille ry. Yhteistyössä: keskustakirjasto Oodi ja Rikhardinkadun kirjasto, sekä mm. mielenterveysyhdistyksiä.
1-29.10 torstaisin Selkouni- ja tietoisuustaitokurssi. Vantaan aikuisopisto. Maksullinen (työttömille -50%).
1.8-31.8 Tunteet Elossa – Feeling(s) alive -teemakuukausi! MAKSUTON. Nostetaan tietoisuutta tunnetaidoista. Järjestäjä: Tunnetaitoja kaikille ry.
16.8. Matka maaemon kohtuun-1 päivän tunneretriitti Kirkkonummella (1 maksuton paikka vähävaraiselle). Tunnetaitoja kaikille ry yhteistyössä.
4.8.
Suunnittelu & rahoitushakukokous (Tunnetaitoja kaikille ry:n aktiiveille sekä uusien ilta). MAKSUTON.
3.7. Tunnetaitofestarin palaveri ja hengailu. MAKSUTON. Järjestäjä: Tunnetaitoja kaikille ry.
16.6
. Tunnetaitofestarin ideointi ja metsäoleilu MAKSUTON. Järjestäjä: Tunnetaitoja kaikille ry.
19-21.5 Tampereen sydänpiiri, laulupiiri ja metsämiitti. Vapaaehtoinen kulukorvaus. Järjestäjä: Tunnetaitoja kaikille ry.

 

2019:

9.12.2019 Itkupiiri yksinäisyys- ja eroteemalla. Vapaaehtoinen kulukorvaus.
23.11.2019 Lohtu & Lepo -piiri (world circle day). Vapaaehtoinen kulukorvaus.
28-29.9.2019 Tunnetaitoteemainen festari Jakomäessä (maailman ensimmäinen, pienimuotoinen pilotointi). MAKSUTON, päihteetön, kaikenikäisille avoin, monikulttuurinen. Järjestäjä: Tunnetaitoja kaikille -hanke, yhteistyössä alueen toimijoiden (mm. Jakomäen kirjasto & nuorisotalo) kanssa.
21.9.2019 Eye contact experiment MAKSUTON.
1.9.2019 Matka maaemon kohtuun -tunneretriitti Maksullinen. Vähävaraiselle 1 paikka.
28.7.2019 Matka maaemon kohtuun -tunneretriitti Maksullinen. Vähävaraiselle 1 paikka.
26.8.2019 Tunnetaitohankkeen esittely MAKSUTON. Järjestäjä: Tunnetaitoja kaikille -hanke
2.8.2019 Tunnetaitohankkeen 2min pikaesittely tilaisuudessa (video) MAKSUTON. Järjestäjä: Tunnetaitoja kaikille -hanke
4.5.2019 Laulu voimavarana ja tunnetaitona Vapaaehtoinen maksu.
15.4.2019 Tunnetaitohankkeen suunnittelumiitti MAKSUTON. Järjestäjä: Tunnetaitoja kaikille -hanke
10.2.2019 Itkupiiri Vapaaehtoinen maksu
20.1.2019 Lohtupiiri Vapaaehtoinen maksu
22.12.2018 Saa kokea kuten kokee -ilta Vapaaehtoinen maksu
10.12.2018 Sydänpiiri & hoitohuone Vapaaehtoinen maksu.
27.11.2018 Tunne- ja vuorovaikutustaitojen vahvistaminen aikuisiällä -luento MAKSUTON.
5.10.2018 Iloko pitkästä itkusta -tunneperformanssi Vapaaehtoinen maksu
26.8.2018 Mustasukkaisuuden tutkailuilta Vapaaehtoinen maksu
18.8.2018 ILO pitkästä itkusta -ilta Vapaaehtoinen maksu
17.2.2018 Itkupiiri kaikensukupuolisille Vapaaehtoinen maksu
10.2.2018 Itkupiiri miehille Vapaaehtoinen maksu
27.1.2018 Itkupiiri Vapaaehtoinen maksu